Min bulimi tillåter inga kompromisser.

Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva, vad jag ska göra eller vad jag vill. Jag är en ihållig människa utan något som helst innehåll (om vi bortser från hetsätning och svält). Jag tycker mig att timmarna och t.o.m sekunderna går i snigelfart. Men vad är det jag väntar på? Den där dagen jag uppnår min drömkropp antagligen. Men kommer den någonsin att komma? Har jag, och kommer jag att plågas i all oändlighet, helt i onödan, helt utan att nå mitt (orealistiska) mål och den lycka jag tror innefattar min föreställning om en smal och perfekt kropp. Slankhet, smalhet, smidighet, lättrörlighet  är adjektiv som min hjärna förknippar med ett häligt och lyckligt liv. Men tänk om jag har fel,  tänk om "de", när allt kommer omkring har rätt-att gå ner i vikt har inget med lycka att göra. Jag vägrar dock tro det, jag vägrar släppa tanken om en sådan föreställning. Iaf inte än.

Slöseri med tid, jo vars, men det enda jag, numera, har i mitt liv är just tid. Jag väntar och väntar, men väntan tycks vara i en evighet, nästan längre än så om det går. Jag uthärdar en olidlig smärta, fysiskt men avsevärt mycket mer psykiskt. Jag sitter fast i ett mentalt fängesle, jag har fastnat och vet inte hur jag ska omorganisera mina tankar i en mer fördelatkig riktning. Jag faller gång på gång, knappt att jag hinner ta mig upp efter ett återfall innan ett nytt blir ett konstaterande. Gång på gång. Igen och igen.

Jag kommer på mig själv att jag ständigt målar upp eventuella scenarium och utfall av mina matintag. Ungefär i stil med, "äter jag till frukost 1,5 grovmacka med smör och ost istället för 1 med skinka och keso har jag satt dagens agenda (hets,ångest,svart,isolering,ännu mer hets,tomhet, misslyckad) och per automatik de näst kommande dagarna (svält, plåga, nedstämdhet, febrilt "väntande" och en eventuell hetsätning på det). Snurran tycks aldrig stoppa, eller ändra riktning.

Jag har alla (klyschigt nog) verktyg som ett tillfrisknande behöver, jag har all stöttning av älskade familj, av mina finaste vänner, av en underbar psykolog, terapeuter, av tjejer som lider av bulimi och även de som tagit sig ur sjukdomen. Men ändå biter ingenting på mig. Ändå håller min hjärna benfast kvar vid sina principer. Och efter varje avslutad peridod (oberoende av vilken sida av myntet, m.a.o svält eller hetsätningsattacker) går jag rakt och maktlöst in i samma fälla och bulimin står som segrare och kvar på backen ligger en misshandland och trasig Sara. Med en svullen och fullproppad mage eller en utmärglad och tom sådan. Misshandlad som misshandlad. Hon känns mer och mer underkuvad sin sjukdom för var dag. Jag förnekar, jag manipulerar, men värst av allt-jag lyder min sjukdom till punkt och pricka. Och inget i världen har en sådan makt över mig som denna "påhittade sjukdom", som jag tillsammans med min uppfattning och tolkning av omvärlden skapat och konstruerat. Allt är, i själva verket ett rent påhitt.

Allt är bara tomma känslor och tankar, som emmellertid inte finns. Vad är det för låtsas värld jag så maniskt och "offerlikt" tror mig leva i?


Hets hets hets hets.

Jag vill ge upp. Finns ingen som kan hjälpa mig, finns inget att leva för längre.

Jag gick till skolan, var där hela föreläsningen, kom hem och hetsätningen var ett faktum. Förtvivlad, hysteriskt ledsen i telefonen sa jag till min mamma, för första gången, "jag förstår att många bulimiker tar sina liv". "Du är inte längre kapabel till att ta hand om dig själv gumman" kontrar mamma med.

Det gör ont. Mamma är påväg in nu, stackars familj. Vad händer med mig? Jag har helt tappat greppet. Jag är inte övertygad om jag vill fortsätta att kämpa. Krafterna är slut.

Jag är på botten. Jag ser inget hopp. Mörkt. Svart. Dystert. Fett. Tjock. Mat. Meningslöst. Död.


Hjälp mig.

Imorgon börjar termin 3 på mitt program, kl 08.00 för att vara exakt.

Jag har hetsätit hela kvällen, jag har huvudvärk, ont i magen, kroppen och själen. Jag föll i trasor än en gång.

Hur ska jag klara detta? Jag har aldrig gått till skolan efter en hetsätning, kl ringer tidigt imorgon och jag vill så gärna gå. Men det tar emot, jag är rädd, skäms, känner mig enormt stor och nervös.

Ge mig kraft, någon, jag gör vad som helst för att bli frisk. Hjälp mig. På onsdag ska jag träffa Ewa på korallen igen, om jag klarar att gå dit. Just nu ser allt bäcksvart ut. SVART SVART SVART SVART.

Rädd rädd rädd rädd. Jag önska jag vore hemma hos älskade mamma och pappa just nu. Jag känner mig så ensam med denna jävla sjukdom, i denna jävla lägenhet och i denna främmande stad.

Gud hjälp mig upp imorn, ge mig kraft. Har inte en bulimiker rätt att synas och studera? Har jag inte rätt att delta under föreläsningen imogon, trots att jag svullat, trots att jag känner mig pluffsig och tjock och värdelös?

Jag behöver er nu. Vet jag att ni finns där för mig kanske jag klarar det. Men just nu gråter jag okontrollerat och är livrädd. Det lär inte bli någon nattsömn. Hur fan ska mitt liv sluta..

Hjälp. Ingen kommer någonsin att förstå den lilla tjej inuti mig. Aldrig. Speciellt inte nu när jag är täckt med lager på lager av fett. Usch vad jag avskyr valkar, lår, mage och fett. Jag skulle kunna slita sönder mitt yttre. Äcklas.

Vem är flickan bakom bulimin?

Jag ser ingen tydlig bild på flickan jag en gång var, det är en ganska så suddig och sönderklottrad portfolie. Men några saker kan jag se. Så långt jag kan minnas så har jag alltid varit enormt utseendefixerad. Det var för ca 6 år sedan som jag förstod att "det här" skulle bli min grej! Denna "grej"  utvecklades snabbt till ett begär. Jag blev tillslut beroende av att se bra ut, äta sunt, prestera bra (helst bäst) och umgås med de "bästa" personerna.

Tala om att inte leva ett liv utan föra ett ständigt krig. Vissa strider vann jag och vissa förlorade jag. Oftast vann jag och lyckades med allt som jag tog mig för. Jag var övertygad om att meningen med livet var just att uppnå dessa kickar, i alla dess former och valörer.

De platserna/ställen jag besökt/jobbat/bott på de senaste tre åren kan jag utantill rabbla vad vågen visade vid ett flertal olika tillfällen. Jag minns t.o.m vad jag vägde när jag träffade vissa speciella personer. Låt mig tänka efter lite..jo..


54. kg vid julaftonsmorgon för 5 år sedan
55,5 kg vid en idrottstävling för 4 år sedan
56, 7 kg när jag deltog i en realityserie i utlandet (och vann!!, säger inte mer då jag vill vara anonym)
58, 3 på nyårsafton iår


och den 20/8-08, idag visade vågen 62 kg (försöker försöker försöker att acceptera denna vikt, men misslyckas, och har därför bestämt mig för att på ett hälsosamt sätt ändra på det.)

Vad kan man dra för slutsatser utifrån min viktresa ovan? Jag ville banta och bli smal, såklart (fortfarande övertygad om denna tanke) men istället så blev jag sjuk i bulimi. Och gick på sikt upp i vikt. I själva verket har jag aldrig bantat, jag har aldrig bantat som friska människor.

Igårkväll vid 20.00 tiden sade demonen till mig: "nu är det dags för en svullokväll, detta innebär att du måste sätta dig i bilen och köra till flera olika affärer (för att på så sätt kunna dölja sjukdomen som jag inbillar mig står skrivet i pannan) och storhandla för att senare missbruka. Hjälp så rädd jag var under dessa två timmar, skakade febrilt, grät och frös. Jag ville ju inte, jag hade ju ätit regelbundet och bra under heal dagen. Jag ville verkligen inte denna gång.

Jag var hemma kl 22.00 igen, med matkassar fylllda med olika godispåsar, naturgodis och snusk mat. Under dessa två timmar försökte jag disstrahera mig själv med diverse härliga tankar, dofter, ljud och mobilsamtal mm mm mm. Väl hemma plockade jag upp alla mina matvaror, och ställde in i varsinna skåp.

men vad sen då..jag var tillfredställd!! Jag hade fått "kicken" jag var ute efter och demonen hade plötsligt gått och sussat. Den kvällen låg jag i chock framför tv:n. Vaa?? Jag och min demon som skulle "leva loppan" å hetsäta all night long.

Jag somnade istället, mätt och belåten kl 24.00.

Flickan bakom bulimin är den flickan som inte hetsäter, svälter och värderar/dömer sig själv och andra utefter deras kroppsformer.

PLUS en massa massa mer såklart:), men det förtäljer jag er om en annan gång!

Natten och bamsekramar till alla mina kämparsjälar- Sandra, Lisa, Malin, Sofia, Marie, K, Becka uppochner bloggen (sorry har glömt ditt namn) och Lotta (var har du tagit vägen, jag är orolig för dig) och alla ni andra som klickar in här var eviga dag, men inte kommenterar, MEN massa kramar även till er!

NI är fan bäst tjejer! Jag störtdiggar er allihop, alla med sin egna bulimistil:-)

Och glöm för allt i världen inte min tänkta bulimikväll fest(?!) hos mig i höst!

♥Eran Sara♥

Nej tack säger jag..

ja..det är iaf mitt svar och val för idag. Detta beslut accepterar jag och kan stå, helhjärtat för idag. Men imorgon är imorgon. Vi tar det då. Imorgon får jag hetsäta hur mycket jag bara vill..om jag nu beslutar mig för det. Frågan är om jag skulle kunna stå för det..? Jag tänker inte döma mig själv huruvida jag väljer att agera. Det påverkar mig enbart negativt.

Jag har varit dömmande gentemot mig själv ( mot min kropp, utseende, betyg, prestationer, personlighet, yrken, status, val av pojkvän, val av kompisktretsar och andras uppfattning och deras syn på mig osv. osv. osv.) sedan barnsben så nog är det tid för lite andrum. Jag är ju..faktiskt den jag är.  

Kan det inte bara vara så enkelt? Men tänk om det i själva verket är det..gaah. Nu pirrade det till i magen. Ett litet löjligt rus sådär.

Jo, jag "lever".

Det har nu gått över en vecka sedan jag bloggade, detta av en rad orsaker. Först och främst vill jag tacka A.L.L.A fina hjärtan därute som kommenterat och hört av sig. Jag kan säga såhär, er hjälp och era bloggar är en stor del av mitt tillfrisknande. Var och en av er har något nytt att tillföra i mitt tänk kring bulimin. Jag hade inte varit där jag är idag utan min blogg och er. Jag ser denna del som en separat del i min behandling. Då förstår ni själva hur effektiv er hjälp är för på mig?! Bara den tanken att man inte är ensam. Ni är som mina systrar:)

Okidoki..nåja vad händer och sker? Jag åkte från mitt föräldrarhem förra onsdagen för att installera mig i min lägenhet i stan. Plugget drar igång om om någon vecka och jag satsar allt på att kunna fullfölja min utbildning. Att för mig lämna famijen och den trygghet jag haft under hela sommaren var en enorm prestation. Att låna mammas bil, köra iväg för att komma in till min bostad och därefter åka å handla vanlig mat (som vilken normal människa som helst förmodligen gör) för att fylla mitt ekande tomma kylskåp var en upplevelse i sig. Men som den sanna bulimiker man är, var det inte så enklet och maten gick överstyr. Torsdag och  fredag var dagar präglade av hetsätningsorgier, gråtattacker, samtal med psyk och timmar i förtvivlan. Men i lördags när jag vaknade, efter ännu ett helvetes natt-ångest-sömn och bakfylla ( p.g.a av de omåttligt konsumerande mängder socker dagarna innan) hade jag en liten kvarlevande kraft inombords. Jag bestämmde mig, än en gång att ta nya tag och resa mig upp. Och så blev det, idag har jag varit utan svält, hets, laxering och spya i tre dagar. Men tre dagar utan uppsikt från mamms och papps och med gångavstånd till tusen godisbutiker. Jag har t.o.m bil så nog skulle jag kunna få tag på "droger" om jag nu vill välja det.

MEN, idag väljer jag bort de alternativen. Det är det enda jag kan påverka och styra över här och nu, i nuet. Jag ser det som en bild framför mig,"att jag rutar in mig själv i mitt nu"..hmm ingen aning var jag fått tanken ifrån, men det hjälper. Jag känner mig mindre ensam och betydligt lugnare i sinnet genom att tänka så. Om jag överhuvudtaget kommer att klara hösten, plugget, vännerna och träningen krävs det att mit sinnen är i en helt annan shape. Annars kommer det inte till att gå. Det ska bli en bra höst och jag ska ge denna stad ett nytt försök. Jag vill se omgivingen utifrån ett annat perspektiv än tidigare. Man upplever verkligen en helt annan värld då man lider av bulimi, jag vänder och vrider, tolkar och misstolkar, värderar och dömer (både mig själv och andra, tyvärr) konsatnt. Jag jobbar på förändring och förbättring.

Jag är inte är frisk, jag är fullt medveten om att mina hetsätiningar, svältdieter och viktfobi inte bara pangbom slutar upphöra. Nej, det funkar ju tyvärr inte så. Varför kan jag inte släppa allt dethär med mat och vikt då jag insett att det är inte där problemet ligger. Jag borde, teoretiskt sett kunna släppa dessa bitar, gå vidare för att jobba och bearbeta mina egentliga problem. Vad väntar jag på? Vad är det som skrämmer mig?

Nu sitter jag här i min fina lägenhet, fixat bredband (so helloooo inlägg nu:) och har precis ätit lunch. Alldeles lagom tilfreds med tillvaron, mig själv och magen. Den stackars magen, den får då uthärda ett och ett annat. Jag lider med dig lille vän. Inte ska jag i fortsättningen slå på dig, och inte på mig själv och min värdighet för den delen heller. Jag ska acceptera att situationen är som den är, och det som varit har varit och det som blir det blir. Med andra ord, jag släpper några centimeter på min kontroll. Så får vi se vad som händer.

Jag har mycket att berätta för er, men jag väljer att återkomma då det blir träligt ooch masstigt för er att läsa så mycket text på en gång. Iaf vad jag själv föredrar. Men när jag väl börjat tenderar jag att aldrig sluta. Hehe. Sorry amigos!

Nu på torsdag ska jag möta min psykolog, har inte träffat henne innan och är förvantansfull. Mamma och pappa har gjort allt för att hitta den mest kompetent lämliga. Jag hoppas detta blir bra. Jag är inte nervös, bara förvänatnsfull! Har tidigare aldrig varit i kontakt med en psykolog så det är efterlängtat. Nästa måndag ska jag vidare träffa en manlig psykoterapeut på ungdomsmottagingen här i stan och samma vecka ska jag till Korallen i Uddevalla (en ätstörningsenhet). Så hjälp finns att få och äntligen närmar den sig, nu gäller det bara att få den mest adekvata utifrån min situation. Jag har varit påp Korallen en fåtal gånger och mitt intryck därifrån är på gott och ont. Men jag har valt att ge det en ytterligare chans, det påstår sig trots allt att vara "experter" inom området. Well well. Jag hoppas att få se och känna mer av det.

Jag ser lite ljusare på mitt liv idag, d.v.s inte kolsvart och jag är idag övertygad om att jag vinner denna kamp, förr eller senare. Min akilles häl just nu är att jag vill att det ska gå fort, jag vill ur skiten till vilket pris som helst. Det är en omöjlighet och jag får inte stressa fram något, men det är svårt att hålla tillbaka då jag i vanliga fall är en så glad/utåtriktad/kreativ och arbetsam tjej. Men denna gång ska jag inte köra slut på mig själv, denna gång ska jag observera varje millimeter till steg, såväl bakåt som frammåt. Så stegen frammåt idag? Jo, jag fixade mitt bredband helt själv!!, sov relativt bra inatt, lagat mat och har nu bloggat! Så helt ok hittils:)

Hur mår ni söta?

Vi hörs snart,
puss!


Faller..faller lite till-pladask.



Jag fixade 8 dagar utan hets, spya och svält, till kl 16.00 idag. Då vaknade dårarna inom mig, och de har misshandlat mig i ca 3 timmar nu. Jag är helt slutkörd, trött, sockerhög och likgiltig. Faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan.

Jag är så jävla förbannad, varför är mitt liv på detta sett, varför i hela jävla friden hetsäter jag????? Skulle jag trycka i min älskade syster all denna mat, eller någon annan som jag älskar? Varför gör jag detta mot mig själv?

Jag känner en enorm ilska inombords, hat och FUCK YOU på alla jävla mat!!! Denna gång är jag inte ens ledsen, bara arg, inga tårar.

Jag skiter fullständigt i mina tidigare "bättre metoder", regelbunda måltider och alla mina framsteg. Jag skiter på alltihop. Inget är värt ett uns "klapp på axeln".

Jag kommer, från och med nu att gå emot mig själv, familjen, vänner, ex-pojkvän och mitt tillfrisknande. Jag ska svälta. I flera dagar, och när jag är så utsvulten att jag knappt kan resa mig upp ur sängen på morgonen då får jag äta lite, men extremt nyttigt. Helst bara dricka något beroende på ork.

Mina höjdpunkter och belöningar framigenom får helt enkelt bli: alkohol på helgerna, böcker, plugg, musik och massa kläder.

Inga jävla mer kcal i min mage. Inga jävla mer hetsatttacker i mitt liv. NEJ TACK. Jag ska bli smal denna gång, det är ju trots allt en stor del av vad mitt liv går ut på. Dags att göra slag i saken, på riktigt. 

Är ni lika chockade som jag..jo, det är fortfarande Sara som skriver, men en Sara som faller tillbaka. Jag älskar svält efter hets. Jag vill bli ren, tom och fin nu. Min längtan är total. Alla moralpredikande tanter/gubbar/ inkompetenta-sjuksköterskor/terapeuter kan ta sig någonstans. Jag trotsar allt och alla från och med nu. Bära eller brista. Jag har inget mer att förlora. Inte längre. Det har gått för långt. Nu ska jag unna mig själv att bli smal och känna inre tillfredställelse.

Vad fan hände egentligen, ett bakslag idag, ett rejält sådant-orsakde en orkan i hela mitt nya sunda tanke sätt kring mat, kropp och träning.

Nu är det bara JAG OCH SVÄLTEN. Kilona ska rasa, helst 1kg/dygn.

Jag är hemskt ledsen mina kära läsare. Jag skämms över mitt beteende och mitt sätt att hantera denna motgång, men jag är så jävla trött på att vara fet/tjock och ful. Då finns det en lösning på problemet-gå ner i vikt. Iaf i den värld som jag existerar i. Jag kommer aldrig att komma därifrån, så låt mitt sjuka liv bli så bra det bara kan.

Disciplin, planering och envishet. Är vad som gäller i fortsättningen. Högst tillåtna intag är 450 kcal efter mina planerade svältdagar.

Först nu inser jag hur sjuk jag egentligen är. Men vet ni, jag är en snäll och fin flicka längst därinne. Det vet jag, men just nu är det lager på lager av sjukdom som lämnar mig i skymundan. Jag finns bortom all ätstörningsdynga. Där finns jag. En dag ska jag hitta mig själv.

Förlåt mamma.

Sara

Min största skräck.



Ser ni vad det är? En av Ben&Jerrys snuskigt goda nylansering på marknaden. Jag ryser, jag gråter och jag skakar när jag ser denna glass. Om gudaran bara visste vad jag missbrukat denna gudomliga delikatess. Ni förstår jag är "lyckligt lottad" då jag har en vän som jobbar inom branschen. Förödande. Åt helevt farligt. Men skitsamma, det var dåtid. Nu är det nutid. Just nu har jag det tryggt och bra, harmoniskt och lugnt. Hetsätningsjävlarna inom mig sover som små söta (fula) barn. Låt dem så fortsätta, i hundra år.

Det hjälpte, lite iaf, att lägga upp en bild på min värsta "hetsätningsfiende". "Rekordet är 10st inom 30 min". Den dag då jag beslutar mig för att äta en av dessa så kommer jag förmodligten inte att äta av liknande antal. Min observation borde vara en helt annan.

Haha, lite "coolt" att man kan äta så mycket skit på sådan kort tid. Det finns ju faktiskt folk som tävlar i och ser det som en sport att äta så mycket som möjligt under en så kort tid som möjligt. En gren som känns lockande?! Jag tror vi alla, överlägset hade vunnit dessa dueller-a piece of a cake!:-)

Så hur går det då för Sara? Imorgon har jag klarat en vecka utan hets, spya och svält. Jag är nöjd. Jag är missnöjd. Allt på en gång.

Jag har inte förbjudit mig en massa livsmedel/godsaker som jag alltid gör efter mina attacker, utan denna vecka har sett helt upp emot väggarna annorlunda ut. Jävlar i mig vad annorlunda jag ätit. Tok mycket nytt, och tok mycket gott!

Sålänge jag inte hetsäter fungerar jag någonlunda, men jag har aldrig tidigare under min sjukdom gåtit så mycket och varit så nere och ledsen. Flera gånger om dagen, överallt. Idag bröt jag ihop i fårahagen, mitt i deras lort. Jag duschade när jag kom hem. Länge. Herregud.

Som t.ex nu, nu måste jag sluta helt abrupt, jag måste gråta, böla eller kalla det vad ni vill. Jag måste här ifrån nu.

Tanken slår mig att jag kanske gör detta istället för att hetsäta/svälta..jag gråter ut mina känslor istället för de tidigare metoderna.

so long♥

Vad sjutton sysslar vi med?!

Älskade, bästa vänner-fyfarao vad trött man blir på något så bortkastat som energiboven och glädjedödaren bulimia nervosa! Hur jag än vrider och vänder, lägger till och tar bort så blir min "slutgiltiga tanke", smalast = vackrast. Jämt. Järnspikar att det ska vara på detta sätt. Jag tänker inte längre godta och acceptera dessa tankar. Dess "bäst-före-datum" borde gått ut för länge sedan.

Jag ska skriva några rader nu, av högst personlig rang, men jag är nyfiken på era tankar kring nedanstående. Ok?!

Jag ställde mig framför spegeln imorse och detta såg jag:

En ganska så platt mageotydliga nyckelben (men man såg dem), normalstora armar, vältränade axlar, lite höfter, lite lår, men ganska så vältränade ben, (detta tack vare min löpträning genom åren), ett långt mörkt fint hår, vackra ögon och en flicka brun som en pepparkaka! Vem skulle vända sig om på stan och tänka: " usch så ful, usch så tjock"?? Jag blev tagen på bar gärning, för mitt svar är INGEN skulle göra det-INGEN! Så varför i hela friden ägnar jag all min vakna (och sovande) tid åt att hacka på mig själv? Nedvärdera, misshandla och tortera. Det är precis vad jag sysselsatt mig med 365 dagar om året multiplicerat med 5 minus 10. Dag som natt. Måtte det inte finnas andra mer givande hobbies för en 22-årig flicka?!

Jag ser inte längre det "positiva" i min ätstörning, jag får varken bättre självkänlsa eller ett bättre sjävförtroende med denna destruktiva metod. Observera att jag inte menar att det överhuvudtaget finns något postivt med en ätstörning, men jag sticker inte under stolen med att jag har haft mina "lyckorusdagar" och stundvis befunnit mig i smekmånads fasen. Men som ni ovan läser är 10 dagar inte många dagar av ett tidspann på fem år. 

Numera är det ett konstant helvete, så det finns inga incitament i världen som skulle tala för att det "ynka goda" i sjukdomen skulle väga över det hemska perioderna. Dock försöker jag se allt ifrån den ljusa sidan, "bulimin kommer att göra mig oslagbar". Men jag har inget att "tacka" den för. Jag vet ju inte ens om jag klarar mig levande igenom det här. Med handen på hjärtat är jag kluven. Jag tror mina chanser ligger någonstan mellan 30-40% att lyckas. Varken mer eller mindre.

Tankarna kring min spegelbild rörde runt ordentligt idag, och jag körde lite styrka för att frigöra mig några demoner. Jag har nämligen ätit bullar och kokkos kaker som bakats av, inte mindre än mammi. Nu är det nog många av er läsare som tappar hakan och tänker, "vaaaa, bakar hennes mamma bakverk när hon vet att hennes dotter lider av en svår psykisk sjukdom som bulimi?? Jag förstår eran reaktion, fullt ut, men det är en del av min strategi i mitt tillfrisknande. Det kan liknas vid mitt godisätande den där natten, om ni minns. Jag har provat så många metoder så jag har bestämt mig för att tillfriskna på min sätt. I do it my way, helt enkelt. Återkommer mer om detta senare.

Och idag min vänner, ger jag blanka pipsvängen (kan man förresten säga så:-) att det för tillfället vilar ca 5 små bullar och ca 7 små kokkos toppar i magen samt lite glass.

Vet ni varför? Jag toknjöt och tyckte det smakade så gott. Jag har ett fullt acceptabelt bmi och en alldeles..alldeles (tänkte skriva alldels underbar kropp, men det gick inte, det är för tidigt). Att ljuga för mig själv är det sista jag vill göra när jag kommit såhär långt.

Den som väntar på något gott, ja ni vet, väntar aldrig för länge!

Sara♥

Sjunklera.

Som barn var jag livrädd för sån där lera som man sjönk ner i..det fanns en gyttja (sjunklera) i närheten av mina mor- och farföräldrar. Jag pratade ofta om denna sjunklera, och frågade mamma allt om den-"dör man om man hamnar där", pinas och plågas man tills man har nått botten". Jag förställde mig alltid att handen var den sista som sjönk ner-skrikandes på hjälp, men ingen kunde göra något, ingen kunde rädda någon ur en sådan knipa.

precis som bulimin.

jag vet att jag pratar strunt och nonsens nu, jag vet att jag kan bli räddad, men aldrig helt. Men det kan jag leva med.

Detta bakslag tog mig ovanligt hårt (tors,fre och lör) och jag är fylld av en tomhet som räcker och blir över till hela Kina. I lilla mig (läs stora enligt demonen) rymms all denna ängsla, oro, olust och uppgivenhet. Allt på en gång. Någon äter upp mig inifrån, någon misshandlar mina organ och mitt psyke-brutalt och jag kan inte försvara mig. Jag missa visst den där kusren i "bulimiförsvar" i skolan. Jag som trodde jag visste allt, hade alla insikter och verktyg för att "imorgon" vakna upp för att sätta igång å bli frisk. Pytsan heller, icke sa nicke, buimin lämnar mig inte så lätt minsann. Vad hadde jag egentligen väntat mig? Att jag skulle fixa detta, för att jag alltid annars fixat allt? Nej Sara, du har bulimi, för att det är just en sak du inte fixar och kan hantera. Dig själv. Skyll inte på några demoner rannsaka dig själv..men hur fan då?

I vanliga fall hade jag varit någonlunda glad i denna stund, jag har klarat 2 hela veckor utan hetsätning och fick ett återfall i torsdagskväll-som ledde till fredag (dock spydde jag då och fick nästan upp allt alltså plus minus noll) och lördag. Igår åt jag bara godis (inte i några mängder) och likaså idag (inte i några mängder). Söndag och måndag har varit "Sara lyxiga dagar", jag älskar att äta godis-det är det bästa jag vet! Detta sker givetvis inte helt ångestfritt, men jag vågar påstå att jag stundvis njuter på riktigt. Äkta njutning.

Nog om godis, nog om hets/svält, vikt och mat. Jag vill komma ågon annan stans, jag vill komma åt kärnan för att börja bearbeta där..men hur..fan vad svårt. Jag hoppas att jag kan få hjälp med detta, jag har några samtal framöver och jag ger mig inte fören jag träffat en kompetent och kunnig människa som är villig att ge mig all hjälp i världen. Först då kan jag dra mitt strå till stacken. Inte innan, jag litar inte på någon, inte ens på mig själv. Jag är ständigt livrädd för allt och alla.

Mia Törnblom-hur lyckades du att välja tro och tillit? Ibland räcker inte all kunskap, insikt och styrka i världen om man saknar glöden och meningen. Då finns det liksom inget mer att göra. Jag vill inte skriva raderna att jag är helt utan lust att fortsätta-att jag ens sitter här borde visa på någon liten, ynka strimma glöd.

Mamma och jag har precis varit ute i regent, jag gåter, jag skriker, jag skäller, jag skuldbelägger och jag hotar. Förlåt mamma, jag har bara så många jävlar inom mig som huserar fritt. Känslorna måste få utlopp någonstans. Ledsen att de faller över dig, ledsen mamma. Ingen av dem har respekt för mig. Alla vill mig illa. Så jag och mamma har det tufft om dagarna. Ett rent helvete. Sommaren 2008 kommer lämna sina spår. Låt mig aldrig få uppleva en sådan sommar igen. Jag vädjar. Jag vet inte om jag skulle  klarar det. Ge dig av hemska avskum, försvinn!

Mamma är en klippa som står stadigare än berget själv, hon är helt underbar, tänk om jag bara hade fått lite mer kvaliteter ifrån henne. Någon har berövat mig livet, kanske är det så att jag, Sara bär all skuld och kankse måste jag ta mitt ansvar och erkänna för mig själv och hela världen att jag är den störtsa boven i detta tragiska drama? Finns det inga demoner, är det bara en illsusioner? Nu blev jag yr som en höna, jag har ju vart omringad om "dem" i flera år. Jag har sett bilder som ingen konstnär i världen kan teckna. Ingen kan teckna så fult.

Är jag verkligen på vår planet, som påstås heta jorden?

Ja, ni förstår själv vilket psykfall jag gått och blivit. 

Ska försöka sova "ruset" av mig efter de benhårt isittatnde hetsätningsdagarna, jag tycks aldrig bli nykter denna gång. Kankse beror det på att jag konstant ökar på dosen. Sitter här mitt inatten med min godispåse, men jag smakar och känner det som passerar. Men det kan lätt som en plätt gå över styr. Det vet jag. Jag sitter här i protest, jag kommer på mig själv att jag avsiktligt trotsar en av mina demoner. För jag kan lova er att det försigår ett sjuhelvetes krig däruppe. "Sara får inte äta godis, då blir man tjock". Kanske är det så man ska gå tillväga, att trotsa en efter en, tvekan ligger väl i om man någonsin vinner. Men jag skulle bli överlycklig om jag så bara vann en fjuttig liten duell. Som inatt t.ex.

Jag är rädd att jag lägger mig inatt, känner hur hastigheten har accelererat på det jag stoppar i mig, fan, försvinn. Jag har suttit med detta inlägg i timmar då datorn och internet muckat rejät med mig. Men inte kan jag skylla på det. Jag känner mig upprörd, jag är arg. Men mest ledsen och tom. Tomburks tom. Ihålig. Halåååå-är det någon där??? Typ.

Imorn blir det bakrus och jag är helt nollställd hur jag ska vårda den. Varken sömn, vila eller vatten biter. Den känns nästan kronisk. Kronisk bakfylla, är det möjligt?!

Godnatt.

 


Jag ger upp.

Jag orkar inte en dag, timme eller sekund till. Jag låter bulimin vinna, för jag kommer aldrig lyckas besegra den. Aldrig.

Jag vill inte göra något dumt nu, jag älskar min familj för mycket för det. Men jag ser ingen mening med "mig och bulimin" vid liv längre, vi förstör inte bara Saras liv utan snart också min mammas.

Ge mig vingar. Jag är trött, jag vill somna in. Inte en dag till.

RSS 2.0